Loading...
Empty cart

No products in the cart.

Dr Katarzyna Chyż

Dietetyk kliniczny. Absolwentka studiów magisterskich Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka oraz Studium Edukacji i Pomocy Psychologicznej (SPEP) w Ośrodku Intra w Warszawie. Od kilku lat zawodowo związana z Instytutem Matki i Dziecka w Warszawie, gdzie zajmuje się głównie żywieniem w rzadkich wrodzonych wadach metabolizmu (m.in. fenyloketonurii i galaktozemii). Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Fenyloketonurii, Society For The Study Of Inborn Errors Of Metabolism oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia (PTMSŻ). Obecnie w trakcie Certyfikacji International Board of Lifestyle Medicine. Współautorka publikacji naukowych, poradników i materiałów edukacyjnych dla pacjentów. Aktywna uczestniczka konferencji, warsztatów i szkoleń, przeznaczonych dla profesjonalistów medycznych zarówno w Polsce jak i za granicą. W maju 2021, w ramach działalności w PTMSŻ współtworzyła akcję Roślinne Wyzwanie dla Zdrowia, zachęcającą do zwiększania udziału niskoprzetworzonych produktów pochodzenia roślinnego w codziennym jadłospisie.

Swoją wiedzę o roli odżywiania w budowaniu i utrzymaniu zdrowia, produkcji żywności oraz intuicję kulinarną wykorzystuje do tworzenia spersonalizowanych rozwiązań dietetycznych. Wielbicielka porannego wstawania, przemieszczania się na dwóch kółkach, zakupów na targach rolnych i języka hiszpańskiego.

Czym jest dla mnie MSŻ?

Medycyna stylu życia jest dla mnie wrażliwością na potrzeby ciała i ducha, codzienną praktyką, odpowiedzialnością społeczną, przyszłością.

Top